Fiskeplasser

Skålestrømmens hemligheter

Fiskeplassene er listet nedstrøms etter vannføringen. Hele strekningen (ca. 5 km) strømmer gjennom tett vegetasjon, så den mest komfortable måten å komme seg til de gode stedene er med båt.

Vannstanden endres naturlig utover sesongen. Vannsystemet er uregulert. I juni er det høyest og fisket etter land er noe begrenset. I juli synker vannstanden til den når sitt laveste punkt i midten av august. Den stiger igjen i slutten av august / begynnelsen av september. Fluefiske med tørre fluer er mulig gjennom sesongen og er den foretrukne metoden.

Hatch: I slutten av juni til midten av juli har vi en høy forekomst av den største Mayfly (Ephemera vulgata). Fra midten av juli vil dette erstattes av store mengder caddifluer. Men i løpet av hele perioden klekker det andre mayflies (Suplphurea etc.). Vi kan se 8 forskjellige arter av døgnfluer og flere typer vårfluer. I tillegg klekkes det steinfluer og fjærmygg i størrelsene 18 til 12.

1. THE NECK

I løpet av de mørke timene ser strømmen i nakken ofte masse vak av ørret og røye. Fisket kan være veldig enkelt en dag, men så veldig utfordrende neste dag. Det er helt avhengig av vindretning, vannstand og klekking.

FISKE FRA LAND

Du bør nok være i stand til å kaste litt lengre og fortsatt ha god kontroll på linen din (mending som de sier på engelsk). Bruk av håv, sunn fornuft og strategi er viktig. Mange fisk går tapt når de går inn i de svært grunne delene. På vindstille dager er dette den perfekte plassen for de som er litt ferske på fluefiske, siden fisken kommer veldig tett inn til land.

2. The stream

Strømmen er en fascinerende fiskeplass. Man kan nesten kalle det et fluefiske-laboratorium. På disse 300m har du mulighet til å trene alt av kasteteknikker, og se resultatene av din innsats med en gang. Det er utrolig hvor kompleks fiske kan være her. Noen tilbringer hele uken med å fiske denne lille elven. Mengden fisk som vaker om natta er «sprøtt».

FISKE FRA LAND

Strømmen er ganske grunn og fiskes best med tørrfluer. Imidlertid varierer metodene fra død drift til ned og over og heller klassiske våtflue presentasjoner. Strømmen er best å fiske fra sørsiden. Lyset er mye bedre for å se flua og linen. Avstå fra å vade så mye som mulig. Du står sikkert der en fisk ønsket å plassere seg selv. De spiser i ekstremt grunt vann noen ganger.

Hvor sette båten

Når du har passert «bear island», setter du båten din på sandstranden under den private hytta. Gå oppstrøms eller sett deg ned på steinen og nyter utsikten mens du venter på kvelden og vak. Vær litt tålmodig. Det kan være lurt å ta med myggmiddel.

3. Whirlpool

Whirlpoolen er ganske dypt og begynner bratt der strømmen slutter. Det kan lønne seg å svinge en våtflue der.

FISKE FRA Båt

Hovedområdet i dette store poolet er som en tjern. Men la deg ikke lure, strømningen der er nok motstridende til hva du kanskje tror. Det er best fisket fra en båt eller bellybåt (når vannstanden er lavere og strømmen ikke så sterk).

FISKE FRA Land – hvor sette båten

Du kan også plassere båten din på høyre siden, motsatt side til naustet. Dette partiet er litt grunnere og fisken liker å spise inntil hver side av kanten.

Du kan også sette båten på «bear island» og vade inn.

4. Bear island

Nei, bamsen bor ikke på denne lille øya. Ikke bekymre deg. Vi klarte en gang å skremme oss selv og trodde at fotsporene vi fant var av en bjørn. Med da vi kom nærmere måtte vi innse at det var fotspor fra et barn som hadde lekt på stranden. Øya er et bra sted for å lande båten din, da du kan nå mange andre steder til fots.

5. Mayfly pool 1

Hovedområdet av denne poolen er ganske grunt. Området er nesten alltid rolig og ikke plaget av vind. Den høye skogen rundt stopper selv de vanskeligste nordvestvindene. Bunnen er ganske sandig og den ideelle habitat for døgnfluer (mayflies) – derav navnet.

Fiske fra båt

Prøv å forankre båten oppvinds. Fisken her er litt mer mer forsiktige, så du må kaste litt lengre fra båten. Å presentere klekkere nedstrøm er en velprøvd metode her. Skul fortommen og spissen med fullers earth blanding.

Fiske fra land – HVOR SETTE BÅTEN

Du kan også sette båten på øya og vade deg inn.

6. Mayfly pool 2

Dette området er dypere enn Pool 1 og best fisket fra en båt. Samme metoder og fluer gjelder som beskrevet ovenfor.

7. Dead tree corner

Et av landemerkene ved Skålestrømmen, definitivt en god plass for å ta bilder. Vennligst avstå fra å gå på land her. Beveren lever under det gamle treet.

8. Dark pool

I mangel av et bedre navn kaller vi dette stedet «the dark pool». Det er ganske dypt og mørkt, og man skulle tro at det bor en stor ørret der. Man ser sjelden vak der, men prøv gjerne en streamer med synkeline, skulle det friste.

Fiske fra båt

Prøv å forankre båten oppvinds. Man kan lett bli frustrert av å sitte så nær «mayfly pool 2» og se fisk vake stadig vekk, så vi fisker ikke denne pool så ofte. For mange andre gode alternativer egentlig.

9. Moose crossing

Navnet kommer av at man ofte kan se elg som krysser vannet her. En god grunn til å ro båten i stedet for å bruke motor. Sjansen for slike naturopplevelser er mye større når man holder seg stille. Beveren svømmer også rundt her. Han smekker halen på vannet med høy sprut hvis han ikke liker at du er suser rundt i hans område.

fiske fra båt

Prøv å forankre båten oppstrøms, eller «parker» den på toppen av steinene der. Det er skjulte «bekker» som er verdt å utforske med nymfer, i tsjekkisk stil.

10. Eagle pool

Dette bassenget kunne egentlig også kalles bever-pool, siden beveren ofte blir sett her. Jeg kaller det eagle pool siden jeg har observert fiskeørnen jakte her. Dette var et imponerende syn. Disse fuglene kan nå et vingespenn på 180cm.

fiske fra båt

Forsøk å forankre båten slik at du har vind i ryggen, eller «parker» den på toppen av klippene til moose crossing og kast over til motsatt side.

11. Nosy moose

Dette stedet er perfekt for å vade. Bunnen er sandig og veldig lett å gå på. Men pass på bakkastet ditt. Det er fult mulig at du hekter en elg. De bruker å drikke og beite der. – sjekk denne youtube video.

12. Nosy moose pool

Poolen over «nosy moose» er ganske dyp. Det er en bratt kant akkurat der sivet slutter.

fiske fra båt

Forsøk å forankre båten slik at du har vind i ryggen eller fisk mens båten drifter gjennom.

13. The flats

Det kan virkelig koke her når fisken vaker på de vanvittige mengder av vårfluer som klekker i dette området.

fiske fra båt

Forsøk å forankre båten slik at du har vind i ryggen eller fisk mens båten drifter gjennom.

14. K’s point

Dette stedet kan nås til fots. Derfra kan du også gå lenger opp langs strømmen. Det er også et bra sted for fiske med en slukstang …

15. Mink beach

Minkene jakter rundt her – og det med god grunn. Rett ved banken er et dypt basseng som er best fisket fra båt, da det ikke er plass til bakkast.

16. Lake pool

Dette partiet er veldig grunt med mye vegetasjon og steder for småfisken å vokse opp. Det er imidlertid svært dype bassenger også som er best fisket fra båt. Forsøk å forankre båten din oppover eller fisk mens båten drifter gjennom.

17. The creek

Bekken som kommer ned ved siden av hytta, fortsetter i sjøen og danner en dyp kanal. Der kan du se fisk som stiger opp fra hytta. Den nedre delen er lett fisket fra båt eller bellybåt.