FAQ – Frequently asked questions

Hva er Adressen?

Skålestrømmen
Rengsveien 155
7884 Sørli, Norway
phone +47 97123033
email zullich@me.com
GPS: 64.133413, 13.906638

HVORFOR ER FISKEBETINGELSENE I SKÅLESTRØMMEN SÅ SPESIELLE?

Skålestrømmen blir matet av Ulen-sjøen. Ulen, som mater strømmen vår strøm, er delvis veldig dypt, og forsyner oss derfor med kaldt vann uansett værforholdene. Den 6,23 kvadratkilometer store innsjøen ligger sør for landsbyen Mebygda. Vann renner sørover fra innsjøen Lenglingen inn i Ulen, og fortsetter deretter sørover inn i Rengen (som går inn i Sverige).

Rengen er ganske grunt rundt Skålestrømmen og er den perfekte plassen for bokstavelig talt hundrevis av ørret. Her kan det oppleves utrolige døgnflueklekninger. E. Vulgata klekkes her i store mengder de føreste 3 uker etter St. Hans.

Det som skiller ørreten vår er rask vekst og en enorm «kampstyrke». Fiskene er stadig på farten og leter etter mat. Sesongen er relativt kort, og laksefiskene legger vekt ved konstant fôring. Våre studier av mageinnholdet i ørret vi tok for tabellen, viser fulle mager med nesten ufordøyd innhold. Dette betyr at fiskene er i stand til å plukke opp en stor mengde protein raskt og behandle det fullstendig i løpet av få timer. Kanibalisme forekommer ikke. Trolig nok finnes det rikelig av insekter slik at ørreten ikke trenger å gå over til å jakte på sine egne.

Det vedlagte bildet av en av fiskene våre viser de spesielle proporsjonene som en slik diett innebærer.

Lite hode, raskt voksende kropp og store finner. Spesielt halefinnene ville være mer egnet for sjøørret enn for en ørret. Igjen og igjen kan til og med erfarne fluefiskere knapt tro at de retter en krok på en ørret på 2 kilo (5 pund) eller at en 1,4 kg (3,5 pund) fortsetter å vise dem sin støtteknute. Derfor holder vi alltid nok fortom material og sterke kroker og fluer i vår lille Shop.
HVORDAN KOMNE TIL SKÅLESTRØMMEN? HVA ER DEN NÆRSTE flyplassen, og hvordan pendler en derfra?

Trondheim nærmeste internasjonale flyplass. https://avinor.no/flyplass/trondheim

Derfra er det rundt 280 km med bil. Google og andre GPS-system har vanskelig for å finne adressen vår. Det er bedre å legge inn GPS-koordinatene i navigasjonsenheten.

GPS: 64.133413, 13.906638

BRUK AV OFFENTLIG TRANSPORT FRA TRONDHEIM LUFTFART TIL SKÅLESTRØMMEN

Ta toget til Grong som kan bestilles på nett. Du må reservere tidlig nok for å få plass. Togene er ofte fulle når du prøver å kjøpe billett. – www.vy.no – avhengig av ditt valg (gebyr eller ikke refunderbart) er gebyret mellom 249 – 444 kr.

Fra Grong stasjon kan du bruke buss nummer 610 til «Jule» – https://www.atb.no/reiseplanlegger/?direction=1&tplang=no&from=Grong%20(Grong)&to=Jule%20(Lierne)

eller hvis det ikke går buss finnes det taxi for buss «tilbringertjenesten».

«Tilbringer» -avgiften er under 100kr. en vei. Du må bestille tjenesten på dette nettstedet –https://www.atb.no/bestillingstransport-07417/category1740.html via chat-vinduet eller ring 07417 minst 6 timer før. Imidlertid kan du gjøre det uker i forveien.

Så i utgangspunktet kan du få en Trondheim lufthavn – Skålestrømmen (dør til dør) tur / retur for rundt 1.000 kr.

ALTERNATIVE ROUTEPLANNERE

1881.no – https://kart.1881.no?direction=%7b63.4543113708496%7c10.914475440979%7cV%c3%a6rnes+eiendom+AS%2c+Lufthavnveien%2c+Stj%c3%b8rdal%7d%7b64.1335084%7c13.9071803%7cRengsveien+155%2c+S%c3%b8rli%7d

Hva slags interessante steder finnes det i nærheten?

Det er mye natur rundt Skålestrømmen, men du har også enkel tilgang til små landsbyer med butikker. Den nærmeste butikken (Joker i Jule) ligger 6 km unna. Å kjøre en time anses imidlertid å være rundt hjørnet, så å disponere bil er fordelaktig. Ved ankomst vil vi forklare mulighetene i nærheten og også levere et kart.

HVA KOSTer fiske og opphold?

Vi tilbyr inkluderende pakker med overnatting, båter, lisenser, alle måltider inkludert, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe. Du kan se tilgjengelighet og priser her – https://www.skalestrommen.no/booking-calendar/prices-availability/

ER DET EN TYPISK Tidsskjema PÅ SKÅLESTRØMMEN?

Frihet til å gjøre hva du vil er i fokus her på Skålestrømmen. Frokost er fra omtrent 9:00 til 11:00 og middagen er på 6. Du har selvfølgelig tilgang til mat døgnet rundt.

ER DET WIFI TILGJENGELIG?

Det norske 4G-nettverket er stort sett tilgjengelig overalt. Våre internasjonale gjester anbefaler vi å sjekke roaming-kostnader hos din lokal mobilleverandør eller få en forhåndsbetalt SIM-brikke på flyplassen.

ER doen UTENFOR ELLER I Hytta?

Hytta er 100% selvforsynt. Vi fokuserer på veldig lav innvirkning. Elektrisitet 12V leveres via solcellepaneler. Vi har utedass med knallgod utsikt til sjøen og vakende fisk. Det finnes gassoppvarmet dusj med varmt vann inne og varmt vann på kjøkkenet for oppvask osv..

HVA FISKEARTER KAN VI FORVENTE I SKÅLESTRØMMEN?
Fly rod and trout - fishing for trout and Arctic char at Skålestrømmen, Norway

Skålestrømmen og innsjøen Ulen over og Rengen nedstrøms er utelukkende og rikelig befolket av vill brunørret og røye. Gjennomsnittlig størrelse på ørret på Skålestrømmen er mellom 0,4 og 1 kg. Imidlertid er det rapportert om fangster på opptil 3 kg .

Hva er fiskereglene?

Gjerne les her – Skålestrømmen fishing rules

Kan det tas opp FISK FOR MIDDAG?

Vi oppfordrer faktisk gjestene våre til å gjøre det. Det fullfører bare opplevelsen. Å smake på en ekte villfisk er uforglemmelig.

Siden fiskene våre kommer fra to enorme innsjøer (Ulen og Rengen) inn i vår strøm, opplever vi en fantastisk overflod av fisk. Innsjøene fiskes knapt i det hele tatt. Så å ta noen få fisk til middag hjelper faktisk fiskeriet i stedet for å skade det. Naturlige rovdyr er langt og få mellom. «Mennesket» er en naturlig del av dette fisket. Fiskeren og fiskerne pleide å være en del av den naturlige reguleringen av fiskebestanden, men siden kommersielt fiske i innsjøene har dødd, mangler vi dette i tidligere dager naturlig regulering av fiskens overflod. Fisk over 45cm (1kg) må gjenutsettes derimot. Det er heller ikke ønsket å ta opp mer fisk enn det spises her på Skålestrømmen.

TRENGes der Redningsvest?

Norsk lov sier at alle som er i fritidsbåter under åtte meter må ha på seg egnet flyteutstyr, som seilvester, redningsvester, sportsvester, padlevester eller andre former for flyteplagg når båten er i fart. Flyteutstyr skal være CE-merket. – https://lovdata.no/artikkel/har_du_redningsvest_i_baten/1949

Påbudet finner du i lov 26. juni 1998 nr. 47 om fritids- og småbåter (småbåtloven) § 23 a . Bruk av egnet flyteutstyr om bord i båt.

Vi har redningsvester / jakker for alle som fisker i vannet vårt. Vestene vi leverer er veldig behagelige å ha på og forringer ikke støpe- / fiskeopplevelsen. Vi ber gjestene våre om å bruke disse når de er i båt eller når de vade dypt. Det er ikke mulig å leie våre båter uten å bruke redningsvest.

Les blogginnleget om vestene vi bruker her – https://www.skalestrommen.no/ff/inflatable-life-vests/

Sikkerheten til våre gjester er førsteprioritet på Skålestrømmen Fluefiske, men sikkerheten må også være komfortabel. Derfor leverer vi oppblåsbare livevester, som ikke er til hinder for din støping når du fisker fra en båt og vasser dypere vann.
Hvilken lineklasse / stang og fluer anbefaler dere?

Gjerne les mer opm dette tema her – Tackle & Flies.

Gjerne send oss dine spørsmal via e-post ….

Legg igjen en kommentar